Nieuwe voorgangers

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 09:27

Als ik de meer dan 100 zeer beamende reacties op het bericht van ‘nieuwe voorgangers in geloof en kerk’ lees en overschouw…

Als ik de eerste rapporten van het Interdiocesaan Pastoraal Beraad (1970-’75) herlees, met pleidooien voor de verbreding  van de toegang tot het ambt…

Dan kan ik met nog meer vertrouwen zeggen: de tijd is echt rijp, de gelovigen en de geloofsgemeenschappen staan er overal in de Vlaamse kerk  open voor.

De tijd is rijp om informeel te doen wat de Geest christenen ingeeft vandaag. Laten we het gebeuren, laten we het voltrekken. Met moed en met de vrijheid van de kinderen Gods, zoals dat nodig is in overgangssituaties.

Het zou nog mooier zijn als de Vlaamse bisschoppen zouden kunnen rondtrekken om overal in de plaatselijke groepen, bewegingen en gemeenschappen bezielde, toegewijde en gedragen christenen de handen  op te leggen.

Maar ondertussen kunnen en mogen we als christenen samen doorgaan met vieren in de geest van het begin en we kunnen alleen maar eerlijk getuigen zoals toen: we doen dit in diepe verbondenheid met Hem, we doen dit om Hem te gedenken, we doen dit alleen maar om brood en wijn te worden zoals Hij het wilde.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.